Monday, May 17, 2010

a long journey....


Hari beganti hari..aku sudah mula bosan dgn keadaan aku..

bgn pg,,mandi dan keluar..aku da tataw nk buat ape da...

on9 facebook pon da bosan...cmne???

smalam aku x on9 lansong...saje menyibokkan diri smalam..

Dating..

haha..semalam aku ade kuar date dgn sorg junior aku...

sblom kuar aku da dpt rase da akan ade sesuatu yg xbetul akan berlaku..

seperti biase aku bgn pg,, mandi tros  kuar...kebetulan dompet aku tetinggal kat umah syah,mmbe aku yg dok puchong..

so aku terpakse mntak duet mak aku sebyk RM30..mmg da bajet da..

duet tambang RM5, mkn RM10, wayang RM10...

so ade lebih la RM5 tu,,bole buat spare ke,,xpon bwk ke mlm utk lpk...

aku pon gerak g lrt damai..sbb jnji jmpe kt situ,,and aku dtg 30 mnt lmbt..

da mmg tabiat aku dah akan lmbt 30 mnt...haha 12.30 aku smpi tros gerak g pavi..

mcm biase kalo aku nk g pavi aku akan nek lrt smpi klcc den jln kaki smpi pavi..

save sket...xkire la kuar ngan pmpuan or laki,,msti jln ni aku ikot..

so semalam kitorg ikot jln ni..baru separuh jalan si die da ckp pnt n pns..

aku buat bodo je..mls melayan..wlaupon die ckp byk kali..aku tetap pekakkn telinge aku..haha

smpi pavi,g GSC, bli tiket wayang..time ni lah tejadi satu peristiwa yg x pnah aku duga n lalui...

si die diam je time nk plih cte,mcm xksh pon aku nk cite ape..so aku decide la tgk cite iron man..

tp sit pnoh la..kire abes la tiket..so aku decide lagi amek cite seram..aku pon lupe cite ape..

tp ade pasal elm street la..psl freedy krueger..takot gile tgk..haha.. patu sume da settle..

nk baya ni..die buat dak je lg...cam x sibok pon nk kuar dompet ke nk amek due ke..rilek je die..

aku pon memule kuarkan RM15..sbb tiket RM13..xpela..patu die cam buat tataw lg..si bdk GSC tu da tggu lame da tuh..aku pon dgn lgkah berani kluarkan la lagi RM11 lagi..sume skali RM26..haha

ingatkan pas bli die nk baya balik la...patu die ckp.."ok jom g mkn pulak."haha wyg start kul 3.40pm, kire ok la tu sbb skg baru kul 1 lebeh..tp aku da xde duet ni..nk mntk segan..

'jap lg bagi kot' bisik ati aku lah..harap2 die nk bg blk duet aku..aku ingt die nk bg time jalan g foodcourt ke ape ke kan..jap g smpi ke KFC die x bg2 lg...haih..aku da pning da..

den die suro aku bli makanan..aku ckp la aku xde duet..patu die wat muke pns plak...haha aku betambah pning,,,ape aku nk buat ni...

aku pon pikir punye pikir..aku teringat abg aku ade kat klcc..tataw die ade ape..aku pon kol die ngan harapan nk pau la RM10 ke ape ke..

nasib baek abg aku kasi...puh lege aku..perot tgh lapa..duet xde..nsb baek ade penyelamat..tp aku kne g klcc blk lah..sbb abg aku tgh discussion en...

ala ape aku nk ckp kat budak nih pulak..dala tgh pns tu sbb aku ckp xde duet...padahal aku yang beriye nk makan td..hehe..xpe2..cool je...

aku pon mmberi alasan yg abg aku nk jmpe kat klcc..so kitorg pon jalan balik ke klcc dan dpt la aku RM10 dan tros ke MCD utk mkn...

yang aku pelik,,die tanye aku byk kali..'bape byk awak pinjam dari abg awk?'

aku pon jawab la RM10 padahal aku sebenarnye dapat rM50..tp baki kne bg blk kat abg aku...

tah die mcm suro aku blnje lak...aku pon pning...so aku wat tataw je ...

tp pas tu g pavi blk..n sume mcm biase la..xde mslah da..blk kul 6 tros kua umah blk..
lpk ngan adil..smpai la kul 8..jumpe bos kat ali b tuh..tekejot gak ah..haha

blk umah mandi..kua blk kul 8.15..g puchong...lpk dgn syah plak.makan2 sume..
blk kul 10.30 g lepak ngan dak VI plak..senoi,sin chan,sam,naqib,mayat,ngan sorg lg,xknal sbb xsmpt jmpe kat skola.x ingt name die da..haha
den chow dari oldtown sri rampai,,kul 1 lpk jumma lak..lpk ngn dak setiawangse lak..tp sket jela.adil hariz ngan wan..haih..penat melayan org nih..hha
so its a long ourney today..my mom pon carik..blk kul 3 pg...haha sabtu blk kul 4 pg..
byk lak program weekend ni..haih..neway nice jmpe kwn2 lame blk..
especially dak2 VI...rindu la kat zaman2 tuh..haha

k ah..malam pon da larut..chow soon seng!!!haha

No comments:

Post a Comment